mercredi 13 mars 2013

UE, FN, Schengen, referendum si cateva photos mioritice....

In aceeasi nota ca ultimele articole publicate la aceasta rubrica:

Hotnews, 13/03/2013

"Peste 100 000 de britanici au semnat, pana in prezent,  o petitie impotriva masurii de ridicare a restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari"


06/03/2013

Dupa ultimele stiri, declaratii, explozii jurnalistice si amenintari,  privind intrarea Romaniei in spatiul Schengen  se poate spune: "l'affaire est cuite".
Toata lumea cunoaste  motivele acestui refuz al celorlalte state: instabilitatea politica si mai ales coruptia omniprezenta in societatea romaneasca.  Ca un argument forte (trist si haios in acelasi timp, pentru cine mai poate rade) astazi au aparut in presa romaneasca doua fotografii emblematice pentru  toleranta responsabilillor fata de nerespectarea  legilor, fotografii intitulate : "De ce nu intram in Schengen".
Prima reprezinta o scena dintr-o piata romaneasca in care se vinde, cu politistul alaturi, tigari de  contrabanda  trecute prin vama din Ucraina sau Serbia, a doua ne arata inca o data palatele cu "turnulete si brizbrizuri" ale  celor care fac bani in occident (si nimeni nu-i intreaba nimic de provenienta acestor bani).





Photos: ziarul Gandul, editia din 6 martie 2013.





Printre titlurile politice ale weekend-ului:

Le Monde
"Marine Le Pen demande à Hollande un referendum sur la sortie de l'Union Européenne"

Nimic nou, nu este prima oara si in mod sigur nici ultima cand  se cere insistent acest referendum de catre cei din FN. 
Mai interesant decat articolul in sine  mi s-au parut cateva comentarii pe care vi le propun:


""Lol ! 03/03/2013 - 16h09
Les voisins sont déjà là et continuent d'affluer. Avec l'extension de l'espace Schengen à la Bulgarie et la Roumanie, les autres vont arriver. Votre Etat-providence n'y résistera pas. Selon contribuables associés l'immigration coûte déjà 17 milliards à la France. Bonne chance pour le futur. Les expatriés vous enverront des colis alimentaires.""


""TH 03/03/2013 - 16h16
Vous ne connaissez sans doute pas la Roumanie : le désir d'émigration y dépasse les 80% - sondage fait il y a un an. Les Roumains vivent la crise et le désespoir. L'Europe de l'Ouest est un eldorado. 'Nous gagnons plus en faisant vos poubelles que chez nous" disait un Rom. Beaucoup de Roumains viendront tenter leur chance. L'immigration n'est pas un problème... sauf pour un Etat-providence ! Pour un Etat qui distribue les allocations, offre des services gratuits, c'est la ruine assurée.""
 

Va mai amintiti poate in ce consta marea majoritate a interventiilor de pe filiera? 
" Cum pot sa obtin carte de sejur, loc de munca la negru, alb sau roz, alocatie pentru copil, alocatie pentru nastere, ajutor pentru locuinta, ajutor pantru pisica, mama care n-a muncit o zi in Franta sau cumnatul care vine luna viitoare la Paris, asigurare medicala etc, etc, etc ?" 
Bineinteles ca situatia este gri-albastra spre neagra in Romania, saracia chiar ucide (ati citit , sper, articolul despre decesul baietelui dat afara din clasa de invatatoare pentru ca "putzea")..... Este o solutie  emigrarea in masa? Orice tara are nevoie, la un moment dat, sa se reconstruiasca, nu numai economic dar si social, moral. Este trist cand citim asemenea comentarii despre romani si Romania, dar putem nega realitatea? Putem sa-i condamnam pe englezi sau francezi si sa-i consideram egoisti pentru ca nu (mai) vor sa plateasca pentru altii?  Va avea loc aceasta emigrare in masa de care s-a vorbit  ( cu teama si indignare)  in Marea Britanie, in Germania si acum in Franta?
In acelasi timp, nu e si mai trist si ingrijorator ca Marine Le Pen este pe locul doi in topul celor mai populare femei politiciene din Franta?


PS  Ca sa facem haz de necaz, cateva  poze  elocvente  si elocvent intitulate:
"Motivele adevarate pentru care nu suntem primiti in Schengen".
Multumiri aceluiasi vechi prieten, sa-i spunem Mister B, pentru pozele trimise.









8 commentaires:

  1. Pana adineaori m-am " certat" cu o tanti madame care a uitat unde are radacinile si scuipa pe Romania , tara de hoti de curve si tigani. Nu i-a trebuit decat o nenorocita de stire ProTv-ica cum ca se propune studierea Istoriei tiganilor in scolile romanesti ." Tiganii trebuie sterilizati ca sa nu se mai impuieze, romanii bagati la puscarie ca sa nu mai fure si femeile puse pe sarma sa joace la comanda ". La ea in America , nu exista asa ceva : nu se fura , nimeni nu curvasareste iar negrii sunt pleava societatii , astia da, ar trebui trimisi la Bug . Ei ii este rusine sa spuna cuiva ca este romanca , ca va fi catalogata imediat drept tiganca romanca...Ce rost are sa combata cu argumente pentru neamul ei ? Tace si afirma ca este sotie de jew si din cauza aceasta nu pronunta "thank you " ci " senc iu "...No ca simt ca incep sa slabesc ...de oftica , nu de alta . Of , neamul meu ...

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. VV, din pacate nu poti nega coruptia generalizata din tara si indiferenta politicienilor fata de acest fenomen, ba chiar incurajarea lui. Stii ca in trecut au fost multe si marunte discutii despre rusinea si/sau mandria de "a fi roman". Un om se defineste prin identitate si demnitate si acestea le ai sau nu indiferent de locul in care te-ai nascut, de culoarea pielii, studii, avere etc.
      Oricum, daca discutia contradictorie te-a ajutat sa slabesti putin atunci profita de ea, eventual reia-o (daca tii sa slebesti, bineinteles!!!).
      O zi placuta si cearta-te cu spor(t)!

      Supprimer

    2. Ca sa completez, Edrina, pe langa identitate mai trebuie si o doza buna de personalitate, principii, valori. Si cum zici si tu, le ai sau nu ne ai. Ceilalti te accepta sau te resping nu pentru ca esti român ci pentru ca ai sau nu valori.
      Personal am întâlnit putini români în Franta care sa fie bine în pielea lor. Adica fara complexe de superioritate (gen, "io sunt cel mai tare din parcare, indiscutabil francezu' nu-mi ajunge la deshtu' mic) sau inferioritate (gen "torchon, chiffon,carpette").
      He, he! Hai ca dicutam discutii de psihologie moderna, cum zicea amicu' Pandele.

      PS/ A propos, daca cineva vrea sa faca un studiu pe "mentalitatea românului emigrat" gaseste tot "materialul" pe Filiera.

      Supprimer
    3. Dar noi ce avem? Nu suntem buni de un studiu?
      :-)

      Supprimer
    4. Ba da, suntem foarte buni pe post de material didactic si mai ales de bouc emissaire. De o vreme tot circula pe mail un material in care romanii secolului 21 sunt asemanati cu evreii secolelor trecute: ei sunt vinovati de toate relele de pe pamant. Pe undeva e adevarata chestia asta si s-a vazut cu ochiul liber la izbucnirea scandalului cu carnea: prima reactie (probabil instinctiva) a fost sa indrepte degetelul spre Romania. In prima zi de la declansarea scandalului si eu am fost tinta misto-urilor francezilor de prin jur. Nu prea le-a tinut pentru ca nu si-au gasit fraierul.
      Nimeni nu poate nega aspectele negative legate de romani: cersetorie, hotie, talharie, etc. Tigani cersetori exista prin toate marile orase europene (si nu numai). Infractiuni comise de romani apar peste tot in Europa
      Luata in ansamblu insa, nu stiu daca e asa mare ponderea infractiunilor comise de romani in raport cu alte natii / etnii.
      Amu' fie-mi cu iertare, dar ca sa dea impresia ca munceste, onor guvernul francez isi mai creeaza singur niste probleme pe care apoi se face ca le rezolva. Concret, da bani tiganilor sa se intoarca acasa. Bani azvarliti, fiindca astia se intorc doar ca sa isi mai ia niscai agfotanti pentru cersit si se intorc mai multi (un fel de venez nombreux). Pai nu ar fi mai eficient sa foloseasca banii in campanii prin care sa ii sfatuiasca pe cetateni sa nu mai dea bani cersetorilor? Cand apar tiganci cu puradeii in brate la minus X grade nu vede nimeni niscai rele tratamente aplicate minorului sa le ia copii si pe ei sa ii ascunda un pic + interzicerea accesului in Franta pe mai multi ani?
      Cat despre isteria englezeasca + excesele isterice ale lu' madam Ionica Marinica ce sa mai spunem? Astia sunt asa orbiti de nu vad (sau nu vor sa vada) care e a doua religie prin Europa de Vest? Si, in cazul Frantei, romanii si bulgarii au cate 4-5 copii si traiesc bine mersi din alocatii? Ei dau marea gaura in bugetul secu?
      E mult de discutat pe tema asta. Astept si alte opinii
      P.S. Apropo de mentalitatea romanilor de pe filiera, e clar ca multi vin la mana intinsa si mocangeala, dar nu cred ca sunt singurii (un fel de a spune "stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj"). Traiasca calul (pardon) capra vecinului ca e mai de soi!

      Supprimer
  2. Ca tot vorbim de emigrare, mi-a placut articolul asta :

    Ramona Ursu, "Adevarul" -"Să nu te întorci în ţară, dragă prietene!"
    "A plecat. De opt ani. Şi-a luat bocceaua în spate şi a ieşit trântind uşa după el. Uşa unei ţări defecte, în care nimic, niciodată, nu se termină.
    Şi de ce s-ar termina când, de la orice colţ de uliţă, de la orice clasă de şcoală, de la orice birou de director, auzi zilnic: las-o, bă, că merge aşa! Treaba asta cu „mersu’ aşa” e moştenirea Daciei 1300, aia de o repara tata cu o bucată de sârmă, în spatele blocului turn, în timp ce noi alergam prin jurul lui o băşică de 35 de lei. Şi uită-te la noi! Merge şi aşa! Fără Schengen, fără autostrăzi, fără şcoli, fără spitale, fără demnitate, fără valori.

    „Auzi, am vorbit cu soţia. Am vrea să ne întoarcem acasă”. I-a trecut. După opt ani, i-a trecut şi îl cuprinde un dor nebun de ţărişoara lui. Vorba poetului: „Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n ţara ta!”. Pâinea nu mai e rea. Dar e plină cu E-uri şi cea mai mare parte se vinde fără taxe. Adică au găsit românii geniala metodă de a fura băgând pâinea în gură.

    „Auzi, dar ce faci tu acolo?”. Acolo unde a plecat în urmă cu opt ani. Acolo unde lucrurile nu merg şi aşa. Acolo unde treaba se face metodic, cu un scop, cu respect faţă de oameni, faţă de viitor. Ce face? Munceşte, are un salariu decent, copiii îi merg la o şcoală decentă. A uitat cum se dă şpagă. A uitat cum e să-şi rupă maşina în gropi. A uitat cum e să înjure factura la căldură, după o lună de tremurat în casă. A uitat cum e să plătească o viaţă pentru două camere amărâte dintr-un bloc comunist. Nu are antene şi tot felul de realităţi. Are casă, masă şi demnitate. Dar vrea să se întoarcă.

    „Auzi, mai ţii minte, în urmă cu opt ani, de ce ai trântit uşa? De ce ţi-ai luat lumea-n cap, nevasta după tine şi mi-ai zis că te duci unde vezi cu ochii? Când mi-ai zis adio, promiţându-ţi, printre dinţi, că n-o să te mai întorci niciodată! Când mi-ai zis disperat că ţi-a ajuns lehamitea de dimineaţă, când nu ştiai niciodată ce-ţi va aduce ziua. Ei, bine, nimic nu s-a schimbat! Îl mai ţii minte pe Iliescu? Da, Iliescu, pe care-l huiduiam împreună că ne-a păcălit cu democraţia şi ne-a căsăpit studenţii! Dar pe Băsescu îl mai ştii? Băsescu, pe care l-am votat, tot împreună, ca să ne scape de Năstase! Să ne facă să trăim şi noi, în sfârşit, bine! Dar pe Antonescu şi pe toţi ceilalţi cu escu îi mai ştii? Ei, bine, ei sunt tot aici!”.

    Linişte. „Alo! Băiete, tu mai eşti? La naiba să îl ia de telefon, de ţări îndepărtate!”. Băiatul e pe fir. Respiră greu. Tot mai greu. Abia-şi mai leagă cuvânt după cuvânt. Îmi zice iar de ţară. De dor. De mama de acasă. De fratele care-i tot spune să vină înapoi, că o să fie şi bine. Îmi spune de copii, că ştiu de România, de ţara lor, doar de pe harta lumii. Că îşi cunosc bunicii privind, seară de seară, într-un ecran. Îmi zice de prieteni. De Copou. De mirosul de tei din Iaşiul în care s-a îndrăgostit de marea lui iubire. „Şi dacă va fi bine? Dacă îmi pierd viaţa degeaba între străini?”. Pentru viaţa asta, băiatule, eu zic s-o laşi aşa! Aşa cum ţi-e acum!"

    http://adevarul.ro/news/societate/sa-nu-intorci-tara-draga-prietene-1_5136295c00f5182b85d11d7e/index.html

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Am pus link-ul articolului recomandat de tine pe prima pagina "Revista presei" ca sa fie mai vizibil!
      Merci!

      Supprimer
  3. @popellos 8 mars 2013 17:32

    Iti raspund aici ca sa fie mai vizibil raspunsul ( de-abia azi am remarcat comentariul tau!).
    Ai si nu ai dreptate: fiecare tara are procentul sau de oameni saraci, someri, cu probleme, declicventi etc. Cei despre care zici ca traiesc in Franta, au 4-5 copii si iau tot atatea alocatii exista si ii vezi, auzi mereu de ei. Dar uiti ca majoritatea sunt francezi, sau macar cu acte in regula pe teritoriul francez. De ce s-a ajuns aici e alta problema si ar trebui rediscutat ce s-a intamplat prin anii 60-70 cand francezii aveau nevoie de mana de lucru ieftina, cum au aparut vestitele cartiere de HLM-uri si cum s-a ajuns la aceasta generatie de quasi-asistati social.
    Dar sunt de-ai lor, sunt problema lor (a francezilor) si nu au nevoie sau refuza sa se ocupe si de alte " probleem" din estul Europei. Cat despre "usurinta" cu care se dau ajutoare sociale, alocatii etc nu e numai problema francezilor: si englezii si germanii au aceeasi problema. Legile sunt mai vechi, facute pentru a ajuta pe care care efectiv au nevoie. E adevarat ca in timp de la a supravietui in timpuri grele aceasta a devenit o modalitate efectiva de a trai, pentru unii. Citeste articolul de mai jos, despre ce se intampalin Germania:

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/daily-mail-sah-mat-la-romania-reportajul-devastator-din-germania-care-arata-de-ce-au-dreptate-britanicii-sa-se-teama-de-invazia-tiganeasca-638751.html

    Si daca romanii au devenit tinta si calul de bataie ale restului Europei nu e intamplator: este pretul platit pentru intrarea in UE in conditiile in care nici Romania si nici Bulgaria nu erau pregatite pentru asta, nici UE nu era pregatita pentru a le primi. E ca si cum, intr-o tara dezvoltata, te inscrii la facultate sarind studiile liceale si pe urma te intrebi de ce nu treci de anul intai. Am facut precizarea " intr-otara dezvoltata" pentru ca, dupa cum bine se stie, in naumite tari ( chiar europene) poti face facultate ba chiar doctorat, in orice conditii, doar gand despre asta sa ai.

    Vorba lui Vanghelie: "Sunt complicat, ma preocupa multe ganduri".

    http://www.mediafax.ro/politic/vanghelie-sunt-complicat-ma-preocupa-multe-ganduri-10656835

    RépondreSupprimer