lundi 11 mars 2013

Studii, intre libera circulatie si obligatie...

Una din stirile zilei  care genereaza comentarii si  multe intrebari  vine din Ungaria:

"Studentii din Ungaria care studiaza pe locuri bugetate de stat trebuie sa semneze, dupa admitere, un contract prin care se obliga sa lucreze in tara un numar de ani dublu fata de cel al studiilor. Daca decid sa se angajeze in alta tara, trebuie sa restituie statului banii pentru toti anii de studii. Prevederile fac parte din legea educatiei care a intrat in vigoare in 2011, iar astazi Parlamentul Ungariei a votat introducerea acestui articol si in Constitutie."

E bine, e rau, e corect,  e nedrept, e o schimbare adaptata realitatilor tarii respective?
Daca s-ar aplica si la noi, care ar fi efectul? 


"Ungaria: Studentii de pe locurile bugetate - obligati prin Constitutie sa ramana in tara sa lucreze un numar dublu de ani fata de perioada scolarizarii. Care sunt argumentele guvernului"

 PS Si pentru ca  in stirea de mai sus e vorba, printre altele  de angajare, cum arata un anunt pentru un post de secretara:



"In anunțul de angajare, Boerescu Mihai Mihnea își dorește să angajeze la negru o secretară care nu are copii, nu "năpârlește abundent", nu vine la serviciu cu tocuri, fuste, oje și decolteuri și care își dorește o viață socială de noapte. "

"Anunt de angajare"

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire