dimanche 10 mars 2013

De la scoala franceza "proasta" la muncitorul francez "lenes"...

Scoala e proasta, francezii sunt nationalisti, muncitorii sunt lenesi, bate vantul des  si RER -urile sunt mereu in intarziere, la fel si trenurile.  DAR, se sta mult, se munceste putin,  intr-un cuvant trai pe vatrai in Hexagon, de aceea probabil se ingramadeste lumea  in Franta: sa prinda un loc caldut unde nu face nimic si salariul merge.
Eu le  recomand calduros  si Statele Unite, unde patronii sunt super simpatici (ca Mr. Taylor), scoala e gratuita si extraordinara (de la gradinita la universitate), sistemul medical e facut pentru pacient  si numai pentru pacient si mancarea e excelenta ( VV ne poate confirma, daca e pe fir.....alooo VV, se aude?).


"Francezii au devenit lenesi din cauza invatamantului fara valoare"

  HotNews

"Principalul vinovat de apatia fortei de munca franceze este sistemul de educatie fara valoare din Franta, sustine pagina electronica "The Daily Beast", intr-un articol ce are ca punct de plecare recentul schimb de replici acide dintre presedintele-director general al producatorului american de anvelope Titan International, Maurice Taylor, si ministrul francez al redresarii productiei, Arnaud Montebourg. Taylor a starnit scandal in Hexagon dupa ce afirma intr-o scrisoare facuta publica ca angajatii de la uzina Goodyear din Amiens sunt "asa-zisi muncitori" care lucreaza "doar trei ore pe zi". Ministrul francez i-a raspuns denuntand afirmatii "extremiste" si "insultatoare", insa Taylor i-a replicat ca "extremist este guvernul vostru", acuzand "nebunia sindicatelor comuniste"."

7 commentaires:

  1. O daaaaaa....adevarat , patronii sunt extrem de simpatici cu conditia sa fii sanatos tun si sa nu stii sa citesti ceasul .Concediul de odihna inseamna maxim 10 zile pe an , dar e recomandabil sa iti muti gandul ( pentru ca s-ar putea ivi o lucrare importanta in aceste 10 zile, ca apoi il vezi pe dracu imbracat nemteste minten si gata).
    Pe de alta parte, daca te imbolnavesti ….eeeeee….poate fi experienta vietii tale . O vizita de 15 minute la medic si un bill de 200 $ , la o asigurare medicala de 1000 $pe luna, te face sa te gandesti cu jind la Europa .
    Despre scoli….numai de bine…dar in filme. In realitate, scoala inseamna bani . E simplu ( zic ei ) . Iata cum functioneaza: copilul tau are 3 ani , iar tu , déjà trebuie sa te gandesti la elementary school , middle school, high school . Despre colegiu , e alta discutie . Bun. Ca sa dai copilul la o scoala districtuala buna, inseamna sa locuiesti in zona. Ca sa stai intr-o zona buna , inseamna taxe si impozite mari ( unde locuiesc eu , impozitul casei este 12000 $/an ) . Parte din taxe pleaca spre scoala ( insa asta nu este o asigurare ca pustiul tau are totul pe tava ) pentru programe . Apoi taxele de scolarizare nu sunt de neglijat . Recapitulam: sanatatea = multi bani , scoala = multi bani , nevasta (deh )= multi bani , masina , clubul de sanatate = multi bani ( in treacat fie spus, sunt si puturosi cumva ‘mnealor … adeca, in loc sa faca jogging , prefera sa merga la gym , in conditiile in care strazile sunt pustii, si politia bantuie conform zicalei “ aici sunt banii dumneavoastra “.) .
    Ce sa spun ? Tara tuturor posibilitatilor . Asa o fi . Adica ai posibilitatea sa ai doua joburi , pentru ca , exista posibilitatea ca patronul sa te concedieze ( iote fin’ca asa vre el ) si atunci , trebuie sa fii pregatit. Dar ….viata e frumoasa . Dupa o zi de munca de 16 ore, vii frumos acasa, daca esti femeie , pui semipreparatul la microwave ,zbieri un pic la baby sa dea naibii low sound la muzica de relaxare pe care o zbiara unu vopsit negru pe la ochi si care isi invarteste cositele precum elicea de la Boeing-ul care m-a adus in USA ,sau, daca esti barbat, iti iei o bere minuscule din frigider apoi comanzi ceva ori de la chinezul din coltul din dreapta al strazii , ori de la italianul din coltul din stanga al strazii . Nu stai prea mult la TV , pentru ca tara are nevoie de tara are nevoie de tine fresh tomorrow

    Pentru conformitate ;

    http://www.youtube.com/watch?v=9_dBep_55mI

    Am o veste buna si una nu buna . Cu care sa incep ?

    RépondreSupprimer
  2. Hello VV! Deci una buna, una ne-buna......gaseste o fraza unde sa intre amandoua...Daca ai nevoie de ajutor, striga!

    A propos de scoala americana (in seara asta ma abtin de la orice comentariu, dar cred ca subiectul merita un topic aparte):

    "Mai are rost sa iti inveti copilul sa scrie de mana? In 45 de state din America scrisul de mana va deveni de anul viitor materie optionala in scoli"
    HotNews

    RépondreSupprimer
  3. Hello Edrina ,
    " Se poate si mai rau " ....ecce phrase
    sau cum spune odata un om dragut :
    " fie painea cat de rea...tot mai bun e cozonacul "
    ...he he he

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Sau, cum se iesprima un om si mai dragut, "fie painea cat de rea, tot ti-o fura cineva".
      Promit si eu solemn sa revin asupra invatamantului frantuzesc, ca ma roade "subectul". De predicat ce sa mai vorbim...

      Supprimer
  4. comme ça fait plaisir de vous relire !! Mersi de aceasta minunata idee de blog

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. "Plus on est de fous, plus on rit!"
      PS Daca esti sympa,iti dedicam un topic:
      "Cu balanel la calul balan, in 3 picioare!" :-)

      Supprimer
  5. Pentru mine Francia si Statele Uimite sunt puncte extreme. Adica de la statul providenta mamos si plin de compasiune pentru ai sai copii (nativi sau adoptivi)si clasicul "none of my business". De la un sistem de asigurari de sanatate foarte favorabil asiguratului si care e intr-un hau financiar din ce in ce mai mare si minimul de supravietuire de peste garla (care insa nu exclude existenta spitalelor-ventilator care tin in viata toate cazurile de moarte clinica pentru ca sa aiba beneficiarii pacientilor o pensioara/indemnizatie de papat).
    De la reducerea saptamanii de lucru la 35 de ore si opozitia incrancenata a dascalilor fata de reintroducerea zilei de miercuri in calendarulde lucru si furia workholica de a avea 2 - 3 servicii just in case.
    Si exemplele pot continua.
    Personal prefer varianta franceza, desi marturisesc ca am trait niste episoade poate de neconceput in afara, chiar ilare (greva arbitrilor de fotbal, greva magistratilor - ilegala, dar cine sa ii judece?- greva lucratorilor Air France impotriva deciziei de ingradire a dreptului la greva, etc.).
    Cat despre invatamantul frantuzesc, aici chestiunea e extrem de "foarte discutabila". Eu il gasesc in nota generala a caracterului frantuzesc: trebuie sa fie neaparat "altfel". Plecand de la simpla numerotare in ordine descrescatoare a claselor, continuand cu impunerea unor norme extrem de stricte si riguroase chiar si in cazul unor cazuri ce ar trebui sa stimuleze spiritul de analiza si creativitatea (ex: elaborarea unei sinteze), favorizarea formei in dauna continutului, cazurile foarte frecvente de ambiguitati in formularea subiectelor de la lucrari si examene si terminand cu orarul foarte incarcat al scolarilor si liceenilor, el e departe de a fi performant la nivel european.
    Ar fi interesant sa citim si opinia "insiderilor".

    RépondreSupprimer