E-rasfoiala presei:
Continuam e-rasfoiala presei: de data asta sa aruncam o privire intr-un picior, fireste) in "Dilema Veche", la amuzanta rubrica "Cu ochii-n 3,14".
Cateva fragmente, restul descoperiti singuri cand aveti timp si chef:
● "Un titlu de ştire: „Industria operaţiilor estetice va creşte cu 10% în 2013“. Ne urîţim, ne urîţim… (M. V.)"
● "Un tip pe nume Eugen Tănăsescu scrie pe un blog de la Adevărul.ro:
„Specialiştii susţin că virusul papiloma uman (HPV) se transmite prin
orice fel de contact sexual. Riscurile cresc odată cu creşterea
numărului de parteneri, dar nici un studiu serios nu ne spune exact cum
şi cît. Prin urmare, chiar dacă par grobian, afirm că există o relaţie
proporţională între desfrîu şi riscul de cancer de colon prin infectare
cu HPV (…) Astfel, vaccinul anti-HPV se transformă într-un soi de
prezervativ injectabil, prin care se pot împlini, fără griji,
imboldurile plăcerilor trupeşti, spre bucuria vînzătorilor de iluzii
erotice, dar şi spre paguba sufletească a vaccinaţilor. Iar dacă ne
uităm cui îl administrăm, mi se pare că încurajăm mentalităţile
desfrîului încă de la vîrste fragede, în loc să cultivăm virtuţile
duhovniceşti. Ca atare, generaţiile viitoare vor fi marcate de
înfierbîntarea sîngelui, în defavoarea arderii duhului (expresie
teologică ce descrie starea celui ce caută sfinţenia).“ Domnul se
prezintă drept preot. Şi zice pe scurt că e mai bine să nu vaccinăm
copiii, astfel nu vor face mai tîrziu sex, ci se vor deda arderii
duhului. Îl asigurăm pe domnul popă că nu pare grobian, chiar este. Avem
de-a face cu încă o intervenţie de grotă din partea unuia de la
Compania Naţională de Nunţi, Botezuri, Înmormîntări şi Lumină de Paşti
(BOR). (C. G.)"
● "Psihopedagogii au descoperit realul stres al elevului român:
corecturile lucrărilor cu roşu. Dacă, de exemplu, susţin ei, s-ar folosi
o altă culoare, mai optimistă, precum verdele, gradul de stres ar
scădea, iar performanţele la învăţătură ar creşte. Şi ne-au trebuit
atîtea reforme în educaţie cînd soluţia era atît de simplă şi atît de
verde! (S. G.)"
●" Pentru că de vreo două săptămîni se vorbeşte despre raportul Comisiei Europene pe Justiţie, constat pentru a nu ştiu cîta oară cum s-a „corupt“ uzul prepoziţiei pe. Avem, care va să zică, raport pe justiţie, expert pe mediu, dezbatere pe economie, proiect pe ş.a.m.d. Las specialiştilor pe
limba română misiunea de a explica de ce s-a ajuns la utilizarea
aiuritoare a bietei prepoziţii. Eu cedez. Nu înainte de a semnala unde
se poate ajunge cu pe-ul ăsta. O studentă la Litere mi-a spus
că ar vrea să-i coordonez lucrarea de licenţă. Am întrebat-o ce temă
şi-a ales. Citez: „Vreau să fac ceva pe Marin Preda.“ (M. V.)"
Cu ochii-n 3,14-Dilema Veche
12.02.2013
De la Benoit XVI la Benoit-Cesse, de la calul mioritic la "lasagnes-viande pur boeuf" , dupa ce "J'ai decide d' epouser mon compagnon". Trecem la programul scolar al copiilor si ne intrebam " Rythmes scolaires: pourquoi ca coince?". In Egypte, Mali si Tunisie lucrurile sunt cam incurcate, iar in Asia nord-coreenii si-au speriat vecinii mai mult sau mai putin apropiati cu "un nou test nuclear"! Si o veste buna pentru cei care locuiesc in sudul Frantei, pe malul Mediteranei: exista o preocupare serioasa pentru "Alerte aux tsunamis".
In regiunea mea ploua de ieri aproape fara intrerupere desi se anunta zapada inca de duminica, scoala copiilor e inchisa din motive de greva ( oricum unul are gastro si celalalt tuseste ca un magar, deci pica bine greva asta!) iar eu visez la expozitia Dali de la Centre Pompidou care poate fi admirata pana pe 25 martie ( aviz amatorilor).
Centre Pompidou - Salvador Dali
Din cei doi ochi in patru, arunc unul si pe publicatiile romanesti: tot despre calul transformat in vaca, principalele cauze de deces in Romania ( cancer si boli de inima) iar Joe Cocker va sustine un concert la Bucuresti in august.
Pana atunci puteti citi un articol interesant in "Dilema Veche " din seria " La mahala": in acest numar ,
"Mahalaua.....din noi"
de Bogdan Voicu
Tot interesant de citit si dezbatut un articol despre scoala romaneasca de pe "Contributors", care a batut recordul de vizualizari ( 60 900) si de comentarii, cred (327).
"Cum produce scoala tampiti" de Mihai Maci
Daca ati auzit, citit, vazut, trait evenimente interesante, nu ezitati sa completati rubrica de azi.
:-) Edrina
Dom'le, io propun ca de acum incolo 'Crazy Horse' sa se cheme 'Lousy Loosers Lasagna Traders & co'.
RépondreSupprimerCe Regat pentru un cal bre? E caduc_conceptul!
Niste brits cu niste franzeloci si cu niste portocale mecanice, au pishkat comisioane grase, bagand mana pana la cot in chiseaua cu magiun, iar acum arata cu deshtu' catre Ro ca deh, ei e destepti si romanii e neam de servitori.
TF1 destul de korekt : --->
http://videos.tf1.fr/jt-20h/viande-de-cheval-reportage-dans-les-abattoirs-roumains-7820314.html
:-)
Urmaresc de obicei jurnalul de pe France 2 si nici ei nu au dat cu parul: prezinta obiectiv situatia. Sa vedem ce va fi mai departe deoarece calul pare a fi detronat de porc.
SupprimerOricum, in ultimele zile am remarcat o crestere a consumului de legume si branzeturi, in familie.....
Producătorii români de carne recunosc: „Vindem numai cal!”
Supprimer"Abia când se mai liniştiseră apele în scandalul cărnii de cal şi românii reuşiseră să arunce pisica (sau, mă rog, iapa) în curtea francezilor, olandezilor şi a altor occidentali), a căzut ca un trăsnet vestea că şi la noi se vinde carne de cal pe post de carne de vită, fapt care ne descalifică total. Păi de-aia s-a zbătut atâta domnul Viorel Ponta să bată obrazul Europei? D-aia stătea săracu’ să aştepte scuzele mârlanilor ălora din Vest, ca să audă că şi noi umblăm cu fofârlica? Acum, că au fost daţi în vileag, producătorii români par decişi să renunţe la vechile metehne şi să eticheteze carnea în mod corect.
„E greu să recunosc, dar trebuie s-o fac: mai toată carnea care se produce în România şi pe care noi o distribuim este de cal, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, un mare lider din industria cărnii. Copanele de pui sunt, de fapt, pulpe de ponei, capetele de porc sunt, de fapt, capete de cai cărora le-am făcut un lifting discret, muşchiuleţul de porc este, de fapt, un anumit organ anatomic al calului, la fel de musculos, până şi şoriciul este, de fapt, piele de cal tratată cu tot felul de E-uri.”
Întrebat de noi de ce anume au recurs producătorii la un asemenea truc, omul a precizat: „Dom’le, procedând astfel am evitat o problemă şi mai gravă! Aţi văzut că absolut toţi românii îi numesc pe oamenii politici, de la preşedinte la ultimul parlamentar, boi, porci, vite, gâşte, găini, curci etc. Ei, dacă am expune la vânzare carne de vită sau de porc, ce-ar înţelege străinii din asta? N-ar înţelege că românii se mănâncă între ei? Aţi văzut cât de scandalizaţi au fost europenii când au auzit că le-am trimis carne de cal! Dar imaginaţi-vă ce-ar fi zis dacă le trimiteam carne de porc, când ne aud toată ziua vorbind numai cu «porcul ăla de preşedinte» sau «porcul ăla de prim-ministru» sau «parlamentarii ăia porci»! N-ar fi zis că suntem nişte sălbatici? Şi nu şi-ar fi imaginat că, după ce l-am ucis de Crăciun pe «porcul ăla de Ceauşescu», sigur l-am dat la export şi tot la ei în farfurie a sfârşit?”
În cele din urmă, l-am întrebat pe interlocutorul nostru de ce totuşi producătorii români au apelat la carnea de cal, calul fiind un animal nobil, şi nu au încercat să prezinte, de pildă, carnea de măgar pe post de carne de vită sau de porc. Omul a luat o mină jignită: „Cum, dom’le, nu ţi-e clar? Păi dumneata chiar nu eşti patriot? Dumneata nu ştii ce rău istoric ne-au făcut nouă caii, de ni s-a pus pata pe ei acuma? Auzi, nici asta nu ştie! Formidabil, câtă incultură!, a dat el ochii peste cap, când m-a văzut ridicând din umeri. Bine, mă, ziaristu’ lu peşte, da’ cine ni i-a adus pe unguri pe cap, nu caii?”."
http://www.academiacatavencu.info/actualitate/producatorii-romani-de-carne-recunosc-vindem-numai-cal.html
In alta ordine de idei...tipul ala are dreptate cu "Scoala de tampiti". Fie si pentru ca din start pune problema din perspectiva unui 'fil à couper le beurre', adicatelea dialektic vorbind ---> Cauza si Efect.
RépondreSupprimerPentru prima oara aud ca submediocritatea din scoli nu e un efect al unui sistem de invatamant schiop ci insasi cauza care alimenteaza existenta lui. Pas con, hein?
:-)
Am amintit articolul respectiv pentru ca a avut un succes enorm, deci exista o preocupare reala pentru subiect; ce zice tipul e adevarat dar e bazat pe propria experienta de parinte al unui copil dintr-o anumita scoala.
SupprimerTipul critica si nu e rau, dar el insusi face parte din sistem, e lector pe la nush' ce universitate din Oradea, care de fapt si de drept nici nu ar trebui sa existe, date fiind rasunatoarele " succesuri" obtinute pe acolo.
Buna
RépondreSupprimerDiscriminare pe fata, curat murdar.
http://www.dailycotcodac.ro/2013/02/cum-continua-francezii-sa-ne-discrimineze/#more-28342
Discriminare curata! Foarte haioasa intamplarea, cel putin asa, de la distanta! Acum cativa ani, cineva mi-a povestit ceva de acelasi gen, la un consulat roman, cu o functionara foarte politicoasa(uite ca se mai intampla!). La ghiseu o familie de rromi (observi ce "politiquement correct" sunt) cerea certificat de nastere pentru unul din copii. Au stat vreo 10 minute (blocand ghiseul, bineinteles) sa se certe intre ei pentru ca nu-si mai aminteau daca cel mic era nascut la Barcelona sau undeva in Italia....).
SupprimerSi chiar mai mult despre lipsa de respect a frantujilor
Supprimer"Francezii ne jignesc din nou: L-au tratat pe Victor Ponta cu respect!"
Premierul român chiar a fost invitat la Palatul Elysee de preşedintele francez, Francois Hollande, stârnind astfel nenumărate proteste printre românii din ţară şi străinătate. “Acum şi-au dat arama pe faţă francezii, dacă bagă în seamă orice papagal”, şi-a strigat supărarea un român pe forumurile de pe internet.
“Îmi vine să-mi rup diploma de facultate şi să mă duc să-mi cumpăr vreo două titluri de doctor. Cum naiba să-mi mai găsesc un loc de muncă în străinătate dacă ăştia îl tratează pe Ponta ca pe un şef de stat şi nu ca pe un cioflingar care nu mai ştie cum să scoată basma curată toţi hoţii din România”, a comentat un român care, în prostia sa, a făcut şcoala pe bune.
Iniţiativa francezilor a avut efecte nebănuite în ţară. Universitatea Spiru Haret a primit foarte multe cereri de admitere pentru anul viitor, mulţi studenţi justificând că “poţi să fii oricât de prost, în Occident nu contează”.
http://www.timesnewroman.ro/politic/8838-francezii-ne-jignesc-din-nou-l-au-tratat-pe-victor-ponta-cu-respect
Ei nu ca ma umfla rasu' sau ma bufneste plansu' ( inca nu-s hotarata ). Pai ...luminati-ma oameni buni , de ce ar trebui sa functioneze in Romania un sistem de invatamant interactiv macar ? De ce ar trebui sa fie trezit interesul copilului pentru invatatura ? De ce ar trebui sa poata copilul alege ce ( crede cel putin ca ) i se potriveste ? Intrebare intrebatoare : e nevoie de lumina iluminanta ? Si daca Doamne fereste raspunsul este DA,intrebam cu candoare : " De ce ?" "Tara nu are nevoie de greieri , ci de agricultori " Elena Ceausescu . Mare adevar ( la vremea lui ) . Ca sa o parafrazez, " Tara nu are nevoie decat de cateva lucruri ca sa fim aidoma altor tari cu fite , arfe si impresii : masini de lux, haine de firma, si...OBLIGATORIU Diploma de facultate . Ah...sa nu uit . In tara mea , exista Fabrica de Diplome. Dai un ban ....dar stii ca iei , apoi cu mandrie afirmi ca faci parte din clubul "Spiristilor " . Adica " Prost cu acte-n regula ".Scoala romaneasca ? S-o unga cu untura si s-o manance cainii.
RépondreSupprimerLa un curs de comunicare la Universitate , un distins profesor vorbind despre "Stima de sine , ca esafodaj al omului , si nu ca piatra unghiulara ", a fost intrerupt brusc de o studenta beneficiara a Sistemului Bologna ( admitere in Facultati pe baza mediei de Bac , si nu in urma sustinerii unui examen ), hotarata sa dea profesorului o replica usturatoare : " Aveti dreptate dom' profesor ( stia studenta ca profu invatatse lectia ), dar ...nu intr-o tara de cacat ca Romania .
Liniste in Amfiteatru .
Profesorul , si-a indreptat spatele, a bagat mainile in buzunare si s-a indreptat zambind usor spre studenta. S-a oprit in dreptul ei, s-a aplecat, a " adulmecat-o " , apoi , indreptandu-si spatele , a remarcat cu glas senin " Dar dumneata nu mirosi domnisoara ".
Cine spunea ca somnul ratiunii naste monstri ?