dimanche 10 février 2013

Cand literatura rimeaza cu manele si "becalisme"

"Kitsch si impostura in Uniunea Scriitorilor din Romania.
             Literatura care-ti intoarce stomacul pe dos."
   de Cristian Delcea si Mihai Voinea
   Adevarul, 9 Februarie 2013
   

Este titlul unui articol din ziarul Adevarul, articol care mi s-a parut interesant.   Nu e vorba de  autori care se joaca de-a jurnalismul si scriu/publica "tout et n'importe quoi" prin orice foaie de cartier care isi spune pompos "jurnal", nici de bloguri unde fiecare scrie  ce-i trece prin cap ( cazul nostru :-) ), nici de gazeta de perete a scolii, liceului, universitatii sau uzinei. Este vorba de oameni care au fost admisi in aceasta Uniune a scriitorilor in urma unor recomandari,  care au avantaje de pe urma acestei afilieri si care se prezinta drept scriitori.
De la volume dedicate  cantaretului Fuego si lui Becali, pana la poezioare pline de "ca..t", de la foste contabile convertite in scriitoare de succes  in Dobrogea pana la "Henry Miller de Caracal" si "cartea care pute",  o lectura interesanta despre ce-a ajuns literatura romana sub egida Uniunii Scriitorilor.

4 commentaires:


  1. Cand va fi bine in Romania ?

    Atunci cînd în România un poliţist poliglot va ajuta un ţigan ostenit de muncă să se urce într-un tren cu suspensie magnetică în care călătoresc funcţionari bugetari bogaţi şi antreprenori cinstiţi pentru a fi
    martori la un proces intentat unor politicieni corupţi....

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Frumoasa caracterizare a ceea ce se doreste sa fie o tara civilizata si evoluata. Din pacate nici la case mai mari lucrurile nu stau chiar asa....
      Ma bucur sa te "aud" VV!
      Sper ca totul e OK pentru tine.
      PS Sa nu mai invidiezi Europa pentru mancarea buna: de cateva zile aflam din presa cum calul mioritic se transforma in vaca frantuzeasca plimbandu-se prin vreo 4 -5 tari si aterizand in farfuriile englezilor si francezilor, printre altii! Ce ti-e si cu Europa asta!
      Din motive cu totul diferite papa demisioneaza. In rest, ninge linistit si maine scolile sunt in greva.

      Supprimer
    2. De aia nu mi-am mai gasit calu' la iesire (inainte il gaseam vopsit...).
      Bun gasit;
      balanel

      Supprimer
    3. Bine ai venit! Poti posta cu numele tau, sa te vada toata lumea, cu sau fara cal :)

      Supprimer